قرمزی صورت نوزادان به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. برخی از این موارد مانند کلاهک گهواره ای (cradle cap)، بی خطر هستند و در طول زمان به خودی خود رفع می شوند. اما برخی دیگر از انواع قرمزی صورت نوزادان به دلایل دیگر مانند عفونت رخ می دهد، که در این حالت نوزاد نیاز به توجه پزشکی خواهد داشت.
در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با انواع دلایلی که می توانند منجر به قرمزی صورت نوزادان شوند آشنا شوید و در ادامه، در مورد درمان قرمزی صورت نوزاد در خانه، بهترین پماد ها و کرم ها برای کاهش قرمزی صورت و همچنین زمان مراجعه به پزشک اطلاعات مناسب را کسب کنید.
پوست صورت نوزاد به چه دلیل سرخ می شود؟
برخی از نوزادان به طور طبیعی گونه هایی دارند که کمی قرمزتر از بقیه صورتشان است. گونه ها همچنین می توانند هنگام گریه یا لبخند زدن نوزاد قرمز شوند که به دلیل افزایش جریان خون به آن ناحیه است. اما اگر احساس کنید قرمزی گونه ها یا نواحی مختلف صورت فرزندتان حالت غیر طبیعی داشته یا به طور طولانی مدت ادامه دار است، این ممکن است نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد. در ادامه به بررسی برخی از رایج ترین دلایل ایجاد قرمزی صورت در نوزادان و کودکان می پردازیم.
بیماری پنجم (آریتمی عفونی)
بیماری پنجم نام یک عفونت ویروسی خفیف است که توسط ویروسی معروف به پاروویروس B19 ایجاد می شود. برخی افراد این وضعیت را با اسم “سندروم گونه های سیلی خورده” نیز می شناسند، چرا که باعث ایجاد گونه های بسیار قرمز می شود.
علائم این بیماری شبیه به علائم سرماخوردگی، مانند آبریزش بینی یا تب است که اغلب چند روز پس از بروز قرمزی گونه ها ظاهر می شوند. در برخی از نوزادان، نواحی قرمزی بر روی سینه یا گردن نیز ظاهر می شوند.
بیماری پنجم در نوزادان و کودکان علائم خفیف تری نسبت به بزرگسالان ایجاد می کند و به طور معمول، به خودی خود برطرف می شود.
در آوردن دندان
دندان در آوردن در نوزادان گاهی باعث ایجاد راش های قرمز روی گونه ها و چانه می شود. این زمانی اتفاق می افتد که نوزاد آب دهان خود را می ریزد و آب دهان روی پوست خشک شده و در نتیجه باعث قرمزی، حساسیت و ترک خوردن پوست می شود.
این نوع قرمزی پوست معمولا بی خطر است، اما اگر شدت راش ها زیاد باشد، ممکن است پوست صورت نوزاد دچار شکاف خوردگی و خونریزی شود که خطر آلودگی و ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
والدین می توانند با پاک کردن آب دهان از گونه ها و صورت نوزاد و استفاده از مرطوب کننده های ملایم، خطر این اتفاق را کاهش دهند. توصیه ما برای اینگونه موارد، استفاده از کرم مرطوب کننده سیلکر است که بافت سبکی داشته و پوست نوزاد شما را تحریک نمی کند. در صورت علاقه برای مطالعه بیشتر، می توانید به مقاله “بهترین ضد آفتاب کودک” مراجعه کنید.
ترک خوردن پوست ناشی از آب و هوای نامناسب
خشکی پوست نوزاد و تحریک آن به دلیل خشکی یا سرمای شدید هوا، می تواند منجر به ترک خوردن پوست صورت شده و نواحی تحریک شده، قرمز به نظر برسند. ظاهر پوست ترک خورده شبیه به راش دندانی به نظر می رسد.
بخش هایی از پوست که با هوای سرد تماس پیدا می کنند مانند گونه ها و لب ها، بیشتر در معرض ترک خوردن هستند. همچنین نوزادانی که اگزما یا پوست خشک دارند نیز بیشتر آسیب پذیر هستند.
پوست ترک خورده در صورت نوزادان می تواند خارش دار و دردناک باشد، اما خطرناک نیست. استفاده مکرر از مرطوب کننده در نواحی آسیب دیده می تواند کمک کننده باشد.
اگزما در نوزادان
اگزمای پوستی در کودکان و نوزادان یک مشکل رایج است و باعث ایجاد لکه های خشک و پوسته دار روی پوست می شود. اگزما یک اختلال پیچیده است که با ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن، باعث التهاب پوست می شود.
در نوزادانی که اگزما دارند، التهاب پوست گاهی در پاسخ به محرک های خاصی مانند صابون ها یا غذاهای تحریک کننده روی می دهد. این بیماری در نقاط مختلفی از بدن می تواند بروز کند که شامل گونه ها، پیشانی، گردن و سایر نواحی صورت نیز می باشد. اگزما در گونه ها ممکن است شبیه به لکه های قرمز یا پوسته دار به نظر برسد.
اگزمای شدید می تواند منجر به خشکی بیش از حد پوست شده و حتی ممکن است ترک ها و زخم های پوستی ایجاد کرده و پوست نوزاد را دچار خونریزی کند. این وضعیت می تواند خطر ابتلا به عفونت های پوستی را افزایش دهد.
درمان قرمزی صورت نوزاد در خانه
همانطور که خواندید، قرمزی یا التهاب پوست صورت در کودکان و نوزادان به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد که برخی از موارد رایج را بررسی کردیم. هر یک از این شرایط، درمان های خاص خود را دارند و برخی بدون نیاز به هیچ گونه اقدام، به خودی خود رفع می شوند.
در صورتی که فرزند شما مبتلا به اگزما است (که در نوزادان و کودکان یک مورد شایع است)، می توانید از پمادهای بدون نسخه و ملایم مانند کرم هیدروکورتیزون 1% برای کاهش التهاب و کنترل علائم اگزما استفاده کنید که یکی از بهترین پماد ها برای اگزمای پوستی کودکان است. اما اگر اگزمای نوزاد شما شدید باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا پماد های قوی تری را متناسب با شرایط تجویز کند.
اسپری و ژل ترمیم کننده سیلکر نیز دو مورد از تاثیرگذارترین محصولاتی هستند که برای اگزمای پوستی نوزادان و حتی بزرگسالان قابل استفاده هستند. ژل ترمیم کننده سیلکر در ترکیبات خود روغن ندارد و حاوی سیلیکون و آلوئه ورا است و می تواند علاوه بر ترمیم پوست آسیب دیده و رطوبت رسانی به نواحی خشک پوست، خارش و التهاب ناشی از اگزما را نیز در پوست فرزند شما تسکین دهد.
اسپری ترمیم کننده سیلکر اما بر پایه روغن بوده و چربی موجود در ترکیباتش، آن را بیشتر برای پوست های خشک و معمولی مناسب می کند. مواد موثره اصلی این محصول با ژل ترمیم کننده سیلکر مشترک است و عملکرد مشابهی دارند. برای خرید این محصولات می توانید به فروشگاه های معتبر اطراف خود مراجعه کرده و یا از سایت رسمی سیلکر، سفارش دهید.
نحوه استفاده صحیح از ژل و اسپری ترمیم کننده سیلکر برای نوزادان
نحوه استفاده از این محصولات برای درمان اگزمای نوزادان در خانه نیز بسیار آسان بوده و کافی از مقدار کافی از هر یک را بر روی نواحی ملتهب اعمال کنید. این کار را می توانید 2 تا 3 مرتبه در روز، یا هر موقع احساس کردید پوست نوزاد دچار خشکی بیش از حد شده، تکرار کنید. دقت داشته باشید که قبل از استفاده از ژل یا اسپری ترمیم کننده سیلکر، ابتدا پوست را تمیز کنید.
کلام آخر
قرمزی صورت و گونه های نوزادان و کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از این دلایل نیاز به توجه پزشکی دارند، برخی با درمان های خانگی رفع می شوند، برخی دیگر نیز ممکن است به خودی خود از بین بروند. برای تشخیص درمان مناسب برای فرزند خود، ابتدا لازم است دلیل تحریک پوست را شناسایی کنید. ژل ترمیم کننده و اسپری ترمیم کننده سیلکر دو محصول پر استفاده هستند که موارد مصرف متنوعی از جمله درمان علائم اگزما در نوزادان و کودکان دارند. برای خرید این محصولات می توانید به سایت سیلکر مراجعه کنید.