قرمزی، سوزش یا تغییر رنگ پوست یک علامت شایع است که می تواند دلایل احتمالی بسیاری داشته باشد. آفتاب سوختگی، قرارگیری در معرض یک ماده حساسیت زا و استفاده از برخی داروها تنها چند نمونه هستند که می توانند منجر به قرمز شدن پوست صورت و بدن شده یا آن را تشدید کنند. خوشبختانه بیشتر مواردی که باعث قرمزی یا احساس سوزش در صورت و نواحی دیگر بدن می شوند، به راحتی قابل تشخیص و درمان هستند.
بنابراین در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا پس از بررسی دلایل مختلف قرمزی و سوزش پوست، درمان های مناسب را بیابید و با بهترین پماد ها برای از بین بردن التهاب و قرمزی صورت آشنا شوید.
قرمزی پوست به چه شکل دیده می شود؟
تغییر رنگ و سوزش پوست معمولا با قرمزی خفیف در ناحیه بینی و استخوان های گونه آغاز می شود و در صورتی که به درستی کنترل نشود، می تواند با گذشت زمان بدتر شود. برای مثال، آسیب های طولانی مدت و مداوم ناشی از آفتاب سوختگی در پوست های لطیف، روشن و حساس می تواند منجر به قرمزی دائمی و رگ های خونی قابل مشاهده (به ویژه در کنارهای بینی) شود.
قرمزی تاثیر قابل توجهی بر کیفیت و ویژگی های پوست دارد. با بروز این مشکل نه تنها رنگ پوست یکنواخت تر نیست، بلکه بافت پوست نیز به طور قابل توجهی زبرتر می شود. قرمزی پوست صورت معمولا با علائم ناخوشایند حساسیت پوستی مانند خارش، سوزش و احساس سوزن سوزن شدن همراه است. بسیاری از زنان با پوست حساس مستعد قرمزی، در زمان هایی که دچار استرس یا احساسات شدید می شوند نیز قرمزی صورت را تجربه می کنند.
دلایل مختلف قرمزی و التهاب پوست صورت
همانطور که گفته شد، قرمزی پوست دلایل متعددی دارد. در بسیاری از زنان و به ویژه آن هایی که پوست روشن، نازک یا حساسی دارند، قرمزی می تواند نشانه ای از بالا رفتن سن باشد که ناشی از سال ها قرار گرفتن در معرض آفتاب می باشد. در واقع طبق برخی آمار، حدود 30 درصد از تمام موارد قرمزی پوست، ناشی از آسیب های آفتاب است. برای جلوگیری از شدت گرفتن قرمزی هایی که تا الان به وجود آمده اند، حفاظت اصولی در برابر آفتاب ضروری است.
قرمزی یا حساسیت پوست همچنین می تواند به واسطه عوامل محرک دیگری نیز ایجاد شود. از جمله این عوامل، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استرس یا احساسات شدید (که اغلب به صورت نواحی داغ و قرمز بروز می کند)
- تغییرات ناگهانی دما یا رطوبت
- تغییرات هورمونی در دوران بارداری یا یائسگی می تواند باعث قرمزی پوست شود
- غذاهای تند و محرک هایی مانند قهوه
- الکل
- سیگار کشیدن
- آلودگی هوا
- عوامل ارثی
- افزایش سن (از ۲۵ سالگی، پوست به قرمزی مستعد تر می شود)
چه کسانی دچار قرمزی یا خارش پوست می شوند؟
تنها ۱۱ درصد از قرمزی های پوست ناشی از بیماری های زمینه ای هستند. بیشتر افرادی که دچار قرمزی و سوزش پوست صورت می شوند، به دلیل داشتن پوست حساس و روشن دچار این مشکل می شوند. در این نوع پوست ها، لایه محافظ پوست نسبت به سایر انواع پوست ظریف تر است است که آن را در برابر اشعه های فرابنفش، مواد حساسیت زا و عوامل محیطی آسیب پذیر تر می کند.
درمان قرمزی و سوزش پوست در خانه
درمان های مختلفی برای از بین بردن قرمزی پوست صورت و رفع سوزش آن وجود دارند. یکی از رایج ترین درمان ها که به راحتی قابل دسترس است، استفاده از کرم ها و پماد های درمانی است که اکثر آنها بدون نسخه از داروخانه ها قابل تهیه هستند. استفاده از ژل ترمیم کننده و اسپری ترمیم کننده سیلکر، یکی از سریع ترین راه ها برای از بین بردن قرمزی صورت و تسکین التهاب و حساسیت ها است.
اسپری ترمیم کننده سیلکر بر پایه روغن است و می تواند برای پوست های خشک و معمولی بسیار تاثیرگذار باشد. این اسپری حاوی آلوئه ورا، آلانتوئین، سیلیکون و منتول است و می تواند علاوه بر کاهش التهاب، تسکین سوزش و خنک کردن نواحی داغ پوست شما، رطوبت مورد نیاز آن را نیز فراهم کرده و خشکی یا ترک خوردگی های پوست را از بین ببرد.
همچنین ژل ترمیم کننده سیلکر نیز با ترکیبات مشابه، می تواند عملکرد بسیار خوبی برای از بین بردن حساسیت پوستی و رفع قرمزی داشته باشد. با این تفاوت که ژل کاهنده التهاب سیلکر با ترکیب بر پایه آب تولید شده و به دلیل نداشتن چربی در ترکیبات خود، بیشتر برای پوست های چرب مناسب است.
از ویژگی ها و کاربرد های اسپری و ژل ترمیم کننده پوست آُسیب دیده سیلکر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تسکین التهاب پوست
- کاهش قرمزی
- ترمیم بافت آسیب دیده و از بین بردن جای زخم ها
- کنترل رطوبت پوست
- تحریک سلول های کلاژن ساز برای بازسازی پوست آسیب دیده
- برطرف کردن خارش های پوستی
- قابل استفاده پس از انواع لیزر، لایه برداری، میکرودرم و اصلاح صورت
نحوه استفاده صحیح از محصولات ترمیم کننده سیلکر
مصرف محصولات ترمیم کننده سیلکر برای درمان قرمزی، خارش و سوزش پوست و همچنین ترمیم نواحی آسیب دیده پوست بسیار آسان است. کافی است ابتدا پوست خود را تمیز کنید تا هرگونه آلودگی را از بین ببرید. سپس مقدار کافی از اسپری یا ژل ترمیم کننده را بر روی نواحی آسیب دیده پوست خود اعمال کنید. این کار را می توانید 2 تا 3 مرتبه در روز تکرار کنید تا اثربخشی مطلوب را مشاهده کنید. همچنین در کنار این محصولات، برای محافظت از پوست خود در مقابل آسیب های بیشتر، می توانید از کرم ضد آفتاب SPF 30 سیلکر نیز استفاده کنید.
کلام آخر
قرمزی صورت و یا احساس سوزش در نواحی مختلف صورت و بدن می تواند دلایل متعددی داشته باشد. این مشکل تقریبا رایج بوده و بیشتر اوقات در افراد با پوست حساس اتفاق می افتد. برای از بین بردن قرمزی و التهاب پوست خود می توانید از ترمیم کننده های سیلکر استفاده کنید که اثربخشی آنها در مجهزترین آزمایشگاه های کشور تست و اثبات شده است. جهت خرید هر یک از محصولات سیلکر، می توانید به فروشگاه های معتبر اطراف خود مراجعه کرده یا آنها را از سایت رسمی سیلکر سفارش دهید.