پسوریازیس یا بیماری صدفک یک بیماری خود ایمنی مزمن است که به دلیل اختلال در دستگاه ایمنی بدن به وجود می آید و می تواند علائمی مانند قرمزی و خارش پوستی را در نواحی مختلف بدن از جمله زانو و آرنج، سر و دست ها ایجاد کند. برای بررسی این که بهترین رژیم غذایی برای درمان پسوریازیس چیست، باید گفت که از لحاظ علمی هیچ رژیم غذایی خاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد، اما برخی مواد غذایی وجود دارند که می توانند حساسیت زا باشند و خوردن آنها منجر به تشدید علائم بیماری شما شود.
در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با مواد غذایی که می توانند برای افراد مبتلا به پسوریازیس مضر باشند، بیشتر آشنا شوید و در مورد راه های مختلف کاهش و درمان علائم پسوریازیس اطلاعات دقیقی کسب کنید.
چه غذاهایی می توانند پسوریازیس را تحریک کنند؟
اگر مبتلا به بیماری صدفک یا پسوریازیس هستید، مهم است که از غذاهایی که می توانند این التهاب را تحریک کنند، اجتناب کنید. چرا که افزایش التهاب و واکنش سیستم ایمنی می تواند منجر به شدت گرفتن بروز علائم شود. کاهش محرک ها بخش مهمی از مدیریت پسوریازیس و جلوگیری از بروز علائم است و انواع مختلفی از محرک ها می توانند باعث بروز علائم شوند، از جمله شرایط جوی نامناسب، استرس زیاد و برخی غذاها. در ادامه، رایج ترین مواد غذایی که احتمال دارد بروز علائم پسوریازیس را تحریک کنند را بررسی کرده ایم.
- گوشت قرمز و لبنیات
گوشت قرمز، لبنیات و تخم مرغ حاوی اسیدهای چرب غیراشباع به نام اسید آراشیدونیک هستند که تحقیقات نشان داده این نوع اسید چرب می تواند باعث التهاب شده و لکه های قرمز و پوسته پوسته ای که در پسوریازیس مشاهده می شود را تشدید کند. - مواد غذایی حاوی گلوتن
بیماری سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که با واکنش دستگاه ایمنی بدن به پروتئین گلوتن شناخته می شود. در افراد مبتلا به پسوریازیس، احتمال حساسیت به گلوتن و بیماری سلیاک به طور افزایش یافته مشاهده می شود. بنابراین اگر شما مبتلا به پسوریازیس و حساسیت به گلوتن هستید، مهم است که از مواد غذایی حاوی گلوتن پرهیز کنید. این مواد غذایی می تواند شامل گندم، جو، مالت، پاستا و نودل، برخی غذاهای فراوری شده و برخی سس ها باشد. - غذاهای فرآوری شده و تراریخته
اگرچه محققان گزارش می دهند که غذاهای فرآوری شده جزو شایع ترین عوامل تحریک کننده پسوریازیس نیستند، اما مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده و پرکالری می تواند به چاقی، سندرم متابولیک و مجموعه ای از بیماری های مزمن منجر شود. این بیماری ها ممکن است در طول زمان باعث التهاب مزمن در بدن شده و با شعله ور شدن پسوریازیس مرتبط باشند. - بادنجانیان
یکی از شایع ترین عوامل تحریک کننده برای شعله ور شدن پسوریازیس، مصرف انواع بادنجانیان است. این گیاهان حاوی سولانین هستند که می تواند مشکلات هضم ایجاد کرده و ممکن است باعث التهاب شود. بادنجانیانی که می بایست از خوردن آنها خودداری کنید شامل گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و فلفل است. - الکل
شدت گرفتن علائم پسوریازیس با سلامت سیستم ایمنی شما مرتبط هستند. الکل با تاثیرات مخربی که بر روی سیستم عصبی دارد، به عنوان یک عامل تحریک کننده پسوریازیس شناخته می شود. اگر شما مبتلا به پسوریازیس هستید، بهتر است از مصرف الکل صرف نظر کنید.
استفاده از کرم برای کاهش عوارض پوستی پسوریازیس
برای مقابله با پسوریازیس و عارضه های پوستی ناشی از این بیماری، روش های مختلفی وجود دارند که یکی از رایج ترین آنها، استفاده از کرم ها و پمادهای ترمیم کننده است. یکی از بهترین گزینه ها که توسط پزشکان متخصص نیز توصیه می شود، کرم ترمیم کننده زخم سیلکر است. این کرم ایرانی با ترکیب مواد اولیه طبیعی ضد حساسیت مانند عصاره پیاز، سیلیکون، آلانتوئین، روغن بادام، عصاره ریشه آشواگاندا و زینک اکساید، می تواند فواید بسیاری برای پوست آسیب دیده شما داشته باشد.
این کرم می تواند با تحریک سلول های کلاژن ساز و افزایش کلاژن و الاستین پوست، منجر به تسریع ترمیم جای زخم های ایجاد شده بر روی پوست شما شود. همچنین این کرم خاصیت مرطوب کنندگی داشته و می تواند با حبس رطوبت، خاصیت کشسانی و نرمی و لطافت پوست تان را برگرداند. خواص دیگر کرم آنتی اسکار و ترمیم کننده سیلکر شامل مواردی همچون تسکین جای زخم، رفع ترک های پوستی، بهبود ظاهر ضایعات پوستی و کاهش آثار زخم های قدیمی خواهد بود.
همچنین اگر پوست شما در دسته بندی پوست های چرب قرار می گیرد، می توانید برای جلوگیری از چرب شدن بیش از حد پوست خود، از جایگزین مناسب این کرم برای پوست های چرب، یعنی اسپری ترمیم کننده و ژل ترمیم کننده پوست آسیب دیده سیلکر استفاده کنید.
نحوه صحیح مصرف کرم آنتی اسکار سیلکر
کرم پسوریازیس سیلکر علاوه بر کاهش و تسکین علائم این بیماری، می تواند در موارد دیگری همچون ترمیم زخم و از بین بردن رد جوش های قدیمی نیز کاربرد داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که این کرم تنها برای مصرف موضعی مناسب بوده و نباید از آن بر روی زخم های باز یا ترشح دار استفاده شود.
برای دریافت نتیجه مطلوب از این کرم می توانید به طور روزانه از آن استفاده کنید. هر روز 2 الی 3 مرتبه مقدار کافی از کرم ترمیم کننده سیلکر را بر ناحیه زخم های بسته خود به طوری اعمال کنید که یک لایه نازک از کرم بر روی زخم باقی بماند. این کرم را می توانید در دوره های 3 تا 4 ماهه استفاده کنید تا بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید.
نظرات کاربران درباره کرم ترمیم کننده پسوریازیس سیلکر
در هنگام خرید محصولات مراقبت پوستی ممکن است دچار تردید شده و انتخاب از بین برندهای مختلف برایتان سخت باشد. یکی از بهترین روش ها برای تشخیص کیفیت و کارایی یک محصول، توجه به تجربه افرادی است که قبلا از آن استفاده کرده اند. در ادامه چند مورد از نظرات افراد مختلف در مورد کرم آنتی اسکار سیلکر را مشاهده می کنید.
کلام آخر
بیماری خود ایمنی پسوریازیس افراد بسیاری را می تواند درگیر کند. همانطور که خواندید، رژیم غذایی قطعی برای درمان یا رفع علائم این بیماری وجود ندارد، اما رعایت برخی پرهیزها و خودداری از مصرف مواد غذایی حساسیت زا می تواند به کاهش علائم شما کمک کند. همچنین یکی از موثرترین روش ها برای تسکین عوارض پوستی پسوریازیس، استفاده از پمادها و کرم های ترمیم کننده است. کرم آنتی اسکار سیلکر می تواند یکی از بهترین انتخاب ها در این زمینه باشد و برای خرید آن می توانید به فروشگاه های معتبر مراجعه کرده و یا از سایت رسمی سیلکر سفارش دهید.