تقریبا در همه فرهنگ ها این روز به نوعی وجود دارد و باید تاکید کرد که همه فرهنگ های شرق و غرب به عشق با دیده احترام می نگرند و در مسیر تاریخ همیشه بوده اند حاکمانی که برای منافع خود با این روز و این ماهیت مخالفت کرده و همیشه عشاقی بوده اند که با وجود مخالفت ها ممنوعه ها را رد کرده و یا به هم رسیده اند یا پای عشق خود جانشان را داده اند.
ولنتاین با این نام البته برمی گردد به روم باستان و آن امپراتوری عجیب کلوسئومی که همه آن را به واسطه فعالیت های هالیوودی و کتاب ها می شناسیم.
طبق یک افسانه مشهور در سده سوم میلادی، در روم باستان در دوران فرمانروایی کلودیوس دوم، کشیشی به نام والنتین میزیستهاست. پادشاه روم معتقد بود که مردانی که ازدواج نکرده اند جنگجویانی قویتر هستند و در نتیجه دستور داده بود که سرباز ها نباید ازدواج کنند و این را به صورت قانون درآورده بود. در این میان کشیش والنتین مخفیانه سرباز هایی را که می خواستند ازدواج کنند را به صورت مخفیانه با دختر مورد علاقه اشان عقد می کرد. دیری نپایید که کلودیوس دوم از این موضوع با خبر شد و دستور کشتن کشیش را داد. البته مطابق یک افسانه دیگر، کشیش والنتین خود عاشق دختر زندانبانش شده و نخستین کارت والنتین را خود او قبل از مرگش برای آن دختر فرستاد و در آن نوشت «از طرف والنتین تو».
شب هفت ها در چین
در کشور چین، روزی مشابه والنتین موجود است که تحت عنوان (شب هفت ها) نامیده میشود. برابر با افسانهای چینی، پسر گاوچران و دختر بافنده، در هفتمین روز هفتمین ماه از تقویم قمری در آسمان با یکدیگر ملاقات کردند. آخرین (شب هفت ها) در ۳۰ اوت ۲۰۰۶ بود.
تاناباتا در ژاپن
روایتی دیگر از این روز با اندکی تفاوت نسبت به چین، در ژاپن نیز موجود است که از آن به عنوان (تاناباتا) یاد میگردد و برابر با هفتم ژوئیه تقویم خورشیدیست.
شب سونای در آذربایجان
در فرهنگ آذربایجان نیز (سونای گنجه سی) یعنی شب سونای را که برابر است با ۳۱ شهریور (آخرین روز تابستان) از طرف آذربایجانیها به عنوان روز عشق گرامی داشته میشود، در این شب که خورشید و ماه در زاویه ۱۸۰ درجه رو در روی یکدیگر قرار میگیرند به سان دو عاشق دیگر روزهای سال را در پی هم میروند و بدینسان عشق آنان جاودانه میشود.
روز پپرو در سرزمین فراعنه
در کشور مصر، روز عشق دیگری موجود است که برابر با ۴ نوامبر هر سال است. در کره جنوبی، در ۱۱ دسامبر هرسال، روزی تحت عنوان (روز پِپِرو) موجود است که در آن زوجهای جوان هدایایی به یکدیگر تقدیم میکنند.
و بهترینشان در ایران
و بالاخره در کشور خودمان. در ایران باستان دو جشن از جهاتی با والنتاین مشابهت داشتهاست. یکی جشن مهرگان که در ۱۶ آبان ماه برگزار میشده و در آن مردم به یکدیگر هدیه میدادهاند و دیگر جشن اسفندگان یا سپندارمذگان بوده که پنجم اسفند برگزار میشده و مردان به همسران خود هدیه داده و از آنها تجلیل میکرده و بر تخت مینشاندهاند. این دو جشن از این جهت برترین جشن ها معنی می دهد که در اولی نه فقط دختر و پسر بلکه همه به هم کادو می داده و به هم عشق می ورزیده اند و در دومی مردان به تکریم خانم ها می پرداخته اند که از منظر جایگاه زن در ایران باستان معنای بسیار قشنگی پیدا می کند.
به مناسبت روز والنتاین سیلکر به عنوان پروانه عاشق تخفیف هایی برای عاشقان در نظر گرفته تا به عنوان مسئولیت اجتماعی به عشق بها داده باشد و عشق و مهر ورزی را وسعت دهد. در این جشنواره سیلکر برای شما عزیزان تخفیف قرار داده و برای پکیج های خاص پیشنهادی اش بیست درصد تخفیف به خریداران می دهد.
برای آنها که عشق ورزیدن را دوست دارند و عاشق هستند این تخفیف ها از دید ما کافی نیست اما قدمی است هر چند کوچک در مسیر عشق و پروانه ای شدن مشتریان تا بدانند که ما اینجا در سیلکر هم خودمان عاشق هستیم و هم عاشقان را دوست داریم و به عشق احترام می گذاریم.
اگر عاشقید و از موهبت عشق برخوردارید می توانید با تخفیف های سیلکر با توان بیشتری به عشقتان مهرورزی کنید. کاش در این روز عشق می توانستیم کار بیشتری هم انجام دهیم چرا که خودمان هم پروانه ای عاشق هستیم.